Kosova’da Yaşam

Kosova’da Yaşam 1995 yılında Sırp askerleri Kosova’ya girerek binlerce masum Kosovalıyı öldürerek Kosova topraklarına egemen olmaya çalıştılar. Bu dönemde burada yaşayan insanlar ekonomik ve siyasi olarak çeşitli zorluklar yaşadılar. 1999 yılında Sırbistan’dan ayrıldıklarını tüm dünyaya duyuran Kosova 2008 yılına kadar Birleşmiş Miletler tarafından koruma altına alındı. 17 Şubat 2008 tarihinde tamamen bağımsız bir devlet halini aldı.

Bağımsızlığını kazanmasıyla birlikte ülke yeni bir oluşum ve gelişim içine girdi. Şu anda ülkede savaş zamanı harap edilen binalar onarılmakta ve yollar yeniden yapılmaktadır. Halk yaşamını sürdürmek için tarım ve hayvancılık yapmaktadır. Ülkenin en büyük sorunları arasında işsizlik yer alır. Çünkü henüz bağımsızlığı yeni kazanan bir ülke olduğu için sistemin oturması için birkaç yılın geçmesi gerekmektedir.

Kosova’da Yaşam ve İşsizlik Oranı Geçim Kaynağı

Ülkede çalışan nüfusun %25’i tarım sektöründe, %20’si endüstride ve %55’i ise hizmet sektöründe yer almaktadır. Ekonomik olarak sıkıntılı dönemler geçirseler de dışarıdan gelen insanlar bu ülkede kolaylıkla yaşayabilir. Ülkenin kendine ait bir para birimi yoktur. Alışverişlerde Euro kullanılmaktadır. Bu nedenle dışarıdan gelenler pek zorlanmazlar ve onlara göre ucuz bir ülkedir.

Kosova’da insanların yaşadığı üç ana dini mezhep bulunur. İslam, Katolik ve Ortodoksluk bir arada yaşanır. Üç dinin bir arada bulunması orada yaşayan insanların birbirlerinin inancına saygı duyduklarının göstergesidir. Ayrıca insanlar geceleri rahatlıkla dışarı çıkarak eğlenebilirler. Güvenli Priştina sokaklarında geceleri kızların tek başlarına dolaştıklarını görebilirsiniz.

Adres: Katip Mustafa Çelebi mahallesi – Mavi Han İstiklal Caddesi No: 49 D:kat:5  Taksim/İstanbul

Telefon: (0212) 709 87 09 iletişim için tıklayınız

Puanla
[Total: 0 Average: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram  ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!