kosova priştina üniversitesi

Priştina Üniversitesi

Devlet üniversitesi olarak 1970 yılında kurulan Priştina Üniversitesi Genel itibari ile Arnavutça eğitim vermektedir. Bazı bölümlerde ise İngilizce eğitim de vardır. 2000 yılındaki Kosova savaşından sonra iki kısma ayrılmış ve bazı bölümleri Sırbistan bölgesinde kalmıştır. Önceleri üniversitede bulunan öğrenci ve akademisyen sayısı bugün kü sayıdan daha fazladır. Bugün on binden fazla öğrenci ve 400 den fazla akademisyen bulunmaktadır.

Özellikle savaşın durulması ve güvenlik önlemlerinin sağlanmasından sonra ülkeye çok sayıda yabancı öğrenci gelmiştir. Son yıllarda yabancı üniversite arayışında en çok tercih edilenler arasında kendisinden söz ettiren Priştina Üniversitesi Özellikle ülkeler ile yaptığı iş birliği sayesinde öğrenci ve akademisyen değişimi yapmaktadır. Bu da hem öğrenciler hem de hocalar için farklı bir bilgi birikimi sağlamaktadır.

 

Pristina Üniversitesi Eğitim Dili

Eğitim Dili
Arnavutça
İngilizce

Priştina Üniversitesi Fakülteleri

Priştina Üniversitesinde on yedi fakülte bulunmaktadır. Üniversite bünyesinde bulunan bölümler arasında İktisat Bölümü, Hukuk Anabilim Dalı, Matematik Bölümü ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Uygulamalı Bilimler ve Mühendislik Bölümü, Yerbilimler ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Makine Mühendisliği Bölümü bulunmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

 

Kosova Üniversitesi, mimarlık okumak isteyen öğrenciler için herhangi bir koşul belirlememektedir. Bir Türk dilerse sınavsız bölüm öğrencisi olabilir.

Priştine Üniversitesi, öğrencilerine akademik anlamda mükemmel bir eğitim verirken aynı zamanda iş olanakları sunmaktadır. Kampüste ya da kampüs dışında, yarı veya tam zamanlı iş bulabilirsiniz.

Ülkemizde üniversite sınavını kazanmanın zorlaşması özellikle yurt dışı okullarda okumayı daha cazip hale getirmiştir. Priştina Üniversitesi’nin çok küçük ücretlere eğitim vermesi ve ülkemiz tarafından denklik de verilmesi buranın çok fazla tercih edilmesini sağlamıştır. Kosova’ da hayat şartları birçok ülkeye göre daha rahat ve daha güvenlidir.

Puanla
[Total: 0 Average: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!